ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Απολιθωμένο Δάσος

Ανακαλύψτε τα απομεινάρια ενός αρχαίου οικοσυστήματος που κάποτε άκμασε στη Λέσβο και τώρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο.

 

Το μυαλό ταράζεται στην εποχή του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου. Παγωμένα στο χρόνο μετά τη βροχή ηφαιστειακής τέφρας σε αυτό το τμήμα του Βόρειου Αιγαίου έως και πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια είναι τα υπολείμματα των κορμών, των κλαδιών, των ριζών, των φύλλων, των σπόρων και ακόμη και ορισμένων ζώων που κάποτε άκμασαν μέσα σε ένα αρχαίο δάσος και τώρα έχουν γίνει απολιθωμένο σε αυτό που σήμερα αποτελεί πραγματικό μνημείο της φύσης. Ονομάζεται «η Πομπηία του φυτικού κόσμου» και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.

Κεντρικό στοιχείο για την κατανόηση αυτής της εκπληκτικής κληρονομιάς είναι να επισκεφτείτε το εξαιρετικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του δάσους, λίγο έξω από την πόλη του Σιγρίου. Το μουσείο είναι κυριολεκτικά χτισμένο γύρω από έναν αριθμό απολιθωμένων κορμών δέντρων, που βρίσκονται ακριβώς εκεί που έπεσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Από εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε πιο μακριά, με μια νέα εκτίμηση για αυτά τα λείψανα της φύσης, των οποίων τα χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και καστανιά) είναι τόσο εντυπωσιακά ενάντια στους ηφαιστειακούς βράχους που έχουν χρώμα τέφρας γύρω τους.
source : https://www.discovergreece.com/